Ştefan Bănică

Ştefan Bănică (senior) (n. 11 noiembrie 1933, Călăraşi - d. 26 mai 1995) a fost un actor complex de teatru şi film. S-a mai remarcat ca un bun cântăreţ.

A realizat un cuplu comic celebru alături de Stela Popescu în spectacole de revistă şi divertisment la televiziune.

Interpretarea pieselor muzicale, din care amintim "Îmi acordaţi un dans", "Cum am ajuns să te iubesc", "Gioconda se mărită", "Hei, coşar, coşar" şi "Astă seară mă fac praf", au rămas nemuritoare.

Fiul său, Ştefan Bănică junior i-a urmat cariera atât în actorie, dar mai ales în muzică. Moartea sa din 1995 a provocat multa durere in sufletele tuturor iubitorilor de muzica usoara, de film si nu numai.

Filmografie

* Cel mai iubit dintre pământeni (1993)
* Harababura (1990)
* De ce trag clopotele, Mitică? (1982)
* Singur printre prieteni (1979)
* Nea Mărin miliardar (1979)
* Cianura şi picatura de ploaie (1978)
* Septembrie (1978)
* Fair Play (1977)
* Păcală (1974)
* Proprietarii (1973)
* B.D. intră în acţiune (1970)
* B.D. în alertă (1971)
* Cîntecele mării (1970)
* Vin cicliştii (1968)
* Zile de vară (1968)
* Împuşcături pe portativ (1967)
* Tunelul (1967)
* Golgota (1966)
* Dincolo de barieră (1965)

Rating: 
0
No votes yet