Alexandru Arşinel

Alexandru Arşinel (n. 4 iunie 1939, oraşul Dolhasca, judeţul Suceava) este un actor român de comedie.

Studii la IATC (1962).

Maestrul Alexandru Arşinel a realizat dublaje de voce memorabile la următoarele desene animate:

* Ursul Baloo în fimele: Cartea Junglei(Jungle Book) şi Cartea Junglei(Jungle Book 2)
* Şeriful în filmul Maşini(Cars)şi Maşini 2(Cars 2)
* Micul John în Robin Hood(1973)
* Maestrul Auguste Gusteau în filmul Ratatouille

Vedetă în teatrul de revistă şi la televiziune, el reiterează în film formula de succes practicată pe scenă.

Filmografie

* Ana şi "hoţul" (1981)
* Ca-n filme (1983)
* Colierul de turcoaze (1985)
* În fiecare zi mi-e dor de tine (1987)
* Flăcăul cu o singură bretea (1990)
* Miss Litoral (1990)
* A doua cădere a Constantinopolului (1993)
* Paradisul în direct (1994)
* Razboiul Sexelor (2007 - 2008)
* Regina (2009)

Rating: 
0
No votes yet