Alexandru Giugaru

Alexandru Giugaru (n. 23 iunie 1897, Huşi; d. 15 martie 1986) a fost un actor român de comedie.

Alexandru Giugaru s-a născut la data de 23 iunie 1897, în Huşi. Pentru activitatea sa, în anul 1964 a obţinut titlul de Artist Emerit şi Premiul de Stat. A încetat din viaţă la data de 15 martie 1986. Astăzi, Casa de cultură din municipiul Huşi îi poartă numele.

Filmografie

* Legenda celor două cruci (1925)
* Năbădăile Cleopatrei (1925)
* Cererea în căsătorie (1926)
* Sturmflut der Liebe (1929)
* O noapte furtunoasă (1943) - Jupân Dumitrache
* O scrisoare pierdută (1953) - Zaharia Trahanache
* Directorul nostru (1955)
* Popescu 10 în control (1955)
* Două lozuri (1957) - Comisarul Turtureanu
* D-ale carnavalului (1958)
* Telegrame (1959)
* Băieţii noştri (1959)
* Bădăranii (1960)
* Post restant (1961)
* Doi baieti ca pâinea calda {1962}
* Tudor (1962)
* Mofturi 1900 (1964)
* Corigenţa domnului profesor (1966)
* Haiducii (1966)
* Vin ciclistii {1968}
* Răpirea fecioarelor (1968) - Hristea Belivacă
* Fratii Jderi {1974}
* Balcescu (Tv) {1974}

Rating: 
0
No votes yet