Coca Andronescu

Coca Andronescu (n. 3 iulie 1932, Pătârlagele, Judeţul Buzău - m. 5 august 1998, Bucureşti) a fost o actriţă română de teatru şi film, care a făcut parte din trupa Teatrului Naţional din Bucureşti.

Urmează studii teatrale de actorie la Institutul de Teatru din Cluj, promoţia 1953. În anii 1970 joacă într-un miniserial TV de mare succes la public şi la critică, difuzat de Televiziunea Română, în care interpretează în duet cu Octavian Cotescu memorabilul cuplu de personaje Tanţa şi Costel, din Lehliu Gară.

Filmografie

* Nu vreau să mă însor (1960)
* Bădăranii (1960)
* Post restant (1961)
* Iubirea e un lucru foarte mare (1962) - mini-serial TV
* Dragoste la zero grade (1964)
* Titanic vals (1964) - Sarmisegetuza
* Balul de sâmbătă seara (1968)
* Zile de vară (1968) - Tanţa
* Aşteptarea (1970)
* Comedie fantastică (1975)
* Singurătatea florilor (1975)
* Serenadă pentru etajul XII (1976)
* Eu, tu şi Ovidiu (1977)
* Tufă de Veneţia (1977)
* Expresul de Buftea (1978)
* Tren de plăcere (1979)- film TV
* Alo, aterizează străbunica! (1981)
* Cine iubeşte şi lasă (1982)
* Hangiţa (1983) - teatru TV
* Muşchetarii în vacanţă (1984)
* Masca de argint (1985)
* Cuibul de viespi (1986)
* În fiecare zi mi-e dor de tine (1987)
* Recital în grădina cu pitici (1987)
* Moartea unui artist (1989)

Rating: 
0
No votes yet