Dan Bordeianu

Dan Virgil Bordeianu (n. 23 octombrie 1975, Bucureşti, România) este un actor şi cântăreţ ocazional român. Este absolvent al facultăţii de teatru, secţia actorie în clasa profesorului universitar Mircea Albulescu.

S-a făcut cunoscut în special prin rolul său din telenovela Numai iubirea difuzată de postul de televiziune Acasă. A jucat şi rolurile principale în telenovelele Lacrimi de iubire (ca Andrei Popa) şi Iubire ca în filme (ca Bogdan/Ştefan Varga)..

Începuturile carierei

Şi-a făcut debutul ca actor la doar 11 ani, atunci când a jucat alături de Maria Ploae, Mircea Diaconu şi Ion Caramitru în filmul "Promisiuni", regizat de Elisabeta Bostan. După ce a terminat liceul s-a înscris la Facultatea de Drept. A renunţat însă după doar un semestru şi s-a hotărât atunci să încerce la Teatru, pentru că poate fi un mai bun actor decât avocat. În primul an de facultate s-a înscris în echipa de actori ai Teatrului Podul unde, sub îndrumarea lui Cătălin Naum şi-a exersat talentul actorices. Dan îl consideră şi acum pe Cătălin Naum mentorul său, cel datorită căruia a putut să îşi consolideze cariera artistică. A câştigat după facultate un concurs de angajare la Teatrul Nottara, unde a jucat în mai multe spectacole, în regia lui Petre Bokor.

Filmografie

* 17 minute întârziere (2002)
* Modigliani (2004)
* Numai iubirea (telenovelă, 2004)
* Praf de puşcă, trădare şi complot (2004)
* Lacrimi de iubire (telenovelă, 2005)
* Iubire ca în filme (telenovelă, 2006)
* Lacrimi de iubire - filmul (2006)
* Răzbunarea (2006)

Roluri în teatru

* Aniversarea, Teatrul Nottara
* Rinocerul îndrăgostit, Teatrul Nottara
* Uzina de plăceri S.A., Teatrul Nottara

Rating: 
0
No votes yet