Dragoş Pâslaru

Dragoş Pâslaru (n. 1951) este un actor român. Rolul său cel mai cunoscut este rolul lui Horia Sima, din filmul "Drumeţ în calea lupilor" (1988). După Revoluţia din decembrie 1989, el a protestat în 13-15 iunie 1990 în Piaţa Universităţii împotriva regimului instalat după înlăturarea regimului comunist, fiind bătut de mineri.

În acelaşi an, a părăsit lumea teatrului şi s-a călugărit, în anul 1990, la Mănăstirea Frăsinei, din judeţul Vâlcea, devenind fratele Valerian.

În faţa anchetatorilor care doreau să obţină de la el declaraţii care să ducă la arestarea celor vinovaţi de maltratarea sa, Dragoş Pâslaru a spus doar "Am luat coarnele plugului Dumnezeiesc şi sufletul meu a iertat tot". [1]

În cadrul mănăstirii, fratele Valerian a lucrat la sectorul zootehnic, apoi ca bucătar, iar în ultima vreme a devenit şeful cancelariei Mănăstirii Frăsinei.

Filmografie

* O lacrimă de fată (1980)
* Pruncul, petrolul şi ardelenii (1981)
* Secvenţe (1982)
* Singur de cart (1983)
* Ochi de urs (1983)
* Întoarcerea din iad (1983)
* Umbrele soarelui (1986)
* Drumeţ în calea lupilor (1988)
* Şobolanii roşii (1990)
* A unsprezecea poruncă (1991)
* Balanţa (1992)
* O vară de neuitat (1994)
* Domnişoara Christina (1996)
* Capul de zimbru (1996) (film TV)
* Femeia în roşu (1997)

Rating: 
0
No votes yet