Emanoil Petruţ

Emanoil Petruţ (n. 8 februarie 1932, Mărăşeşti; d. 8 august 1983) a fost un actor român de teatru şi film. A fost căsătorit cu Catinca Ralea, personalitate culturală remarcabilă, fata academicianului Mihai Ralea.

Filmografie

* Brigada lui Ionuţ (1954)
* Alarmă în munţi (1955)
* Secretul cifrului (1959)
* Porto-Franco (1961)
* Tudor (1962)
* Merii sălbatici (1964)
* Amintiri din copilărie (1965)
* Sărutul (1965)
* Runda 6 (1965)
* Amprenta (1967)
* Răzbunarea haiducilor (1968)
* Răpirea fecioarelor (1968)
* Tinereţe fără bătrâneţe (1968)
* Lupta pentru Roma I (1968) - coproducţie RFG/România/Italia
* Lupta pentru Roma II (1969) - coproducţie RFG/România/Italia
* Fraţii (1970)
* Decolarea (1971)
* Paraşutiştii (1972)
* Ciprian Porumbescu (1972)
* Cu mâinile curate (1972)
* Aventurile lui Babuşca (1973)
* Fraţii Jderi (1973)
* Cantemir (1973)
* Agentul Straniu (1974)
* De bună voie şi nesilit de nimeni (1974)
* Ştefan cel Mare (1974)
* Trei scrisori secrete (1974)
* Patima (1975)
* Evadarea (1975)
* Alarmă în deltă (1975)
* Alexandra şi infernul (1975)
* Oaspeţi de seară (1976)
* Războiul independenţei (1977)
* Severino (1978)
* Revanşa (1978)
* Vlad Ţepeş (1979)
* Clipa (1979)
* Lumina palidă a durerii (1980)
* Burebista (1980)
* Iancu Jianu, zapciul (1980)
* Iancu Jianu, haiducul (1981)
* Liniştea din adâncuri (1982)
* Întunericul alb (1982)
* Femeia din Ursa Mare (1982)
* Wilhelm Cuceritorul (1982)
* Întoarcerea Vlaşinilor (1983)
* Racheta albă (1984) - serial TV

Rating: 
0
No votes yet