Florentina Mocanu

Florentina Mocanu actriţă născută în comuna Tifeşti, judeţul Vrancea. Este absolventă a Universităţii de Artă Teatrală Târgu Mureş (promoţia 1990, clasa prof. Adriana Piteşteanu, Vlad Rădescu, interpretând singurul rol feminin din piesa "Balada Îndrăgostiţilor" de Dimitrie Roman, regia Vlad Rădescu. Şi-a continuat studiile la San Francisco State University şi la Stanford University.

A debutat pe scena Teatrului Naţional din Târgu Mureş în rolul Miranda din "Furtuna" de William Shakespeare, regia Kincses Elemer, continuând apoi cu rolul Hedvig din "Raţa sălbatică" de Henrik Ibsen, regia Dan Alecsandrescu.

A jucat pe scena Teatrului de Comedie din Bucureşti în rolul Cecile din "Legături primejdioase", adaptare după Ch. de Laclos de Christopher Hampton, în regia lui Alexandru Darie, alături de Iarina Demian, Adina Popescu, Sanda Toma, Gabriela Popescu, Mihai Bisericanu, Florin Anton, Marian Râlea etc.; Hermia din "Visul unei nopţi de vară" de William Shakespeare, regia Alexandru Darie, alături de Magda Catone, Marian Ralea, Florin Anton, Şerban Ionescu, Etienne în "Papagalul verde" de Arthur Snitzler, regia Lucian Giurchescu.

Rating: 
0
No votes yet