Geo Saizescu

Geo Saizescu (n. 14 noiembrie 1932, com. Prisăceaua, judeţul Mehedinţi) este un regizor, scenarist şi actor român.

Cuprins

* 1 Filmografie (regizor)
* 2 Filmografie (scenarist)
* 3 Filmografie (actor)
* 4 Legături externe

Filmografie (regizor)

* Doi vecini (1958)
* Un surâs în plină vară (1963)
* Dragoste la zero grade (1964) (în colaborare cu Cezar Grigoriu)
* La porţile pământului (1965)
* Balul de sâmbătă seara (1967)
* Astă seară dansăm în familie (1972)
* Păcală (1974)
* Eu, tu şi Ovidiu (1977)
* Şantaj (1980)
* Grăbeşte-te încet (1981)
* Secretul lui Bachus (1983)
* Sosesc păsările călătoare (1984)
* Secretul lui Nemesis (1986)
* Harababura (1990)
* Călătorie de neuitat (1994) (serial TV)
* Păcală se întoarce (2006)

Filmografie (scenarist)

* Doi vecini (1958)
* Astă seară dansăm în familie (1972, în colaborare cu Ion Băieşu)
* Păcală (1974, în colaborare cu Dumitru Radu Popescu)
* Eu, tu şi Ovidiu (1977, în colaborare cu Alexandru Struţeanu şi Beno Meiorovici)
* Şantaj (1980, în colaborare cu Rodica Ojog Braşoveanu şi Mihai Opriş)
* Harababura (1990, în colaborare cu Ion Băieşu)
* Păcală se întoarce (2006)

Filmografie (actor)

* S-a furat o bombă (1961) (r. Ion Popescu-Gopo)
* Partea ta de vină (1963)
* Astă seară dansăm în familie (1972) - Bizarul
* Păcală (1974)
* Eu, tu şi Ovidiu (1977)
* Lumina palidă a durerii (1979) (r. Iulian Mihu)
* Şantaj (1980)
* Saltimbancii (1981)
* Grăbeşte-te încet (1981)
* Am o idee (1981)
* Buletin de Bucureşti (1982) (r. Virgil Calotescu)
* Pe malul stâng al Dunării albastre (1983) (r. Malvina Urşianu)
* Fram (Serial TV) (1983)
* Căruţa cu mere (1983)
* Secretul lui Bachus (1983) - poetul Ieronim Stâncă
* Sosesc păsările călătoare (1984)
* Căsătorie cu repetiţie (1985)
* Figuranţii (1987)
* Harababura (1990)
* Milionari de weekend (2004) - Saizman

Rating: 
0
No votes yet