Ion Dichiseanu

Ion Dichiseanu (n. 20 octombrie 1933, Adjud) este un cunoscut actor de film şi teatru şi scriitor român. Studii la IATC (1959).

Îndelungată activitate teatrală la Teatrul Nottara.

Filmografie

* Darclée (1960)
* Post-restant' (1961)
* Porto-Franco (1961)
* Tudor (1962)
* Titanic vals (1964) - Gigi Stamatescu
* Mofturi 1900 (1964)
* Runda 6 (1965)
* Dincolo de barieră (1965)
* Tunelul (1966)
* Frumoasele vacanţe (1967)
* Întoarcerea (din "De trei ori Bucureşti" - 1967)
* Amprenta (1967)
* Bătălia pentru Roma (1968)
* Războiul domniţelor (1969)
* Castelul condamnaţilor (1970)
* Cântecele condamnaţilor (1970)
* Printre colinele verzi (1971)
* Sfânta Tereza şi diavolii (1972)
* Pistruiatul (1973)
* 100 lei (1973)
* Muşchetarul român (1975)
* Cantemir (1975)
* Toate pânzele sus (1976) - serial TV - Pierre Vaillant
* Severino (1977)
* Pentru patrie (1977) - Osman Pasa
* Acţiunea Autobuzul (1977)
* Melodii, melodii (1978)
* Ultima frontieră a morţii (1979)
* Clipa (1979)
* Burebista (1980)
* Al treilea salt mortal (1980)
* Trandafirul galben (1982)
* Misterele Bucureştilor (1983)
* Dragostea şi revoluţia (1983)
* Căruţa cu mere (1983)
* Zbor periculos (1984)
* Racolarea (1985)
* Maria şi Mirabela în Tranzistoria (1988)
* Neînvinsă-i dragostea (1993)
* Triunghiul morţii (1999)
* Vocea inimii (2006)
* Supravieţuitorul (2008)
Premii

* ACIN 1979 (pentru filmul "Clipa")

Volume

* Frumoasa spaniolă, frumoasa suedeză (Ed. Arc, 1995)

Rating: 
0
No votes yet