Marcel Anghelescu

Marcel Anghelescu (n. 3 noiembrie 1909, Craiova - d. 22 februarie 1977, Bucureşti) a fost un celebru actor român de teatru şi film. A interpretat roluri de compoziţie, cu predilecţie comice (Pristanda din O scrisoare pierdută de Caragiale, Nebunul din Regele Lear de Shakespeare) pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti. A fost laureat al Premiului de stat şi a fost distins cu titlul de „Artist al poporului”.

Filmografie

* Ziua cumpătării (1942)
* Escadrila albă - (1944) - Nello
* Răsună valea (1949)
* Arendaşul Român (1952)
* Lanţul slăbiciunilor (1952)
* Vizită (1952)
* O scrisoare pierdută (1953) - Ghiţă Pristanda
* Cu Marincea e ceva (1954)
* Popescu 10 în control (1955)
* Pe răspunderea mea (1956)
* Două lozuri (1957) - căpitanul Pandele
* O mică întâmplare (1957)
* Pasărea furtunii (1957)
* Ciulinii Bărăganului (1958)
* Avalanşa (1959)
* Băieţii noştri (1959)
* Telegrame (1959)
* Bădăranii (1960)
* O zi pierdută (1960)
* Darclée (1961)
* Omul de lângă tine (1961)
* Pe litoral mi-a rămas inima (1961)
* Post restant (1961)
* Cinci oameni la drum (1962)
* Celebrul 702 (1962)
* Lumina de iulie (1963)
* Partea ta de vină (1963)
* Paţi spre lună (1963)
* Castelanii (1964) - Mădăraş
* Mofturi 1900 (1964)
* Steaua fără nume (1965) - Şeful de gară
* Corigenţa domnului profesor (1966)
* Aventuri la Marea Neagră (1972)
* Ceaţa (1973)
* Dimitrie Cantemir (1973)
* Fraţii Jderi (1973)
* Ştefan cel Mare - Vaslui 1475 (1974)
* Trei scrisori secrete (1974)
* Muşchetarul român (1975)
* Tufa de Veneţia (1977)
* Războiul independenţei (1977)
* Severino (1978)

Rating: 
0
No votes yet