Mircea Anca

Mircea Anca (n. 10 iunie 1960, Fărcaşa, Maramureş) este un actor şi regizor român.

Filmografie

* Dragoste pierdută (2008)
* Băieţi buni (serial) (2005)
* Poveste neterminată (2003)
* Patul lui Procust (2001)
* Căpitanul Conan (1996)
* Passion Mortelle (1996)
* Polul Sud (1993)
* Hotel de lux (1992)
* Balanţa (1992)
* Kilometrul 36 (1989)
* Maria şi marea (1988)
* Moromeţii (1988)
* Rezerva la start (1988)

Roluri la Teatrul Naţional

* Contele de Salisbury – „Eduard al III-lea” de William Shakespeare, regia Alexandru Tocilescu, 2008
* Grigore Ruscanu - „Jocul ielelor” de Camil Petrescu, regia Claudiu Goga, 2007
* Moş Neagu - „Apus de Soare” de Barbu Ştefănescu Delavrancea, regia Dan Piţa, 2004
* Sangoro - „Amanţii însângeraţi” de Chikamatsu Monzaemon, regia Alexandru Tocilescu, 2001
* Doctorul - „Ţăranul Baron” de Ludwig Holberg, regia Lucian Giurchescu, 2000
* Ulise - „Filoctet” de Sofocle, regia Andreea Vulpe, 2000
* Funcţionarul - „Machinal” de Sophie Treadwell, regia Alexander Hausvater, 2000
* Regele Poloniei - „Regele şi cadavrul” de Vlad Zografi, regia Andreea Vulpe, 1999
* Inspectorul - „Roberto Zucco” de Bernard Marie Koltes, regia Felix Alexa, 1995
* Montague - „Romeo şi Julieta” de William Shakespeare, regia Beatrice Bleonţ, 1994
* Ion Amaru - „Morişca” de Ion Luca, regia George Motoi, 1991 - 1992
* XX - „Emigranţii” de Slawomir Mrozek, regia Vlad Stănescu, 1992 - 1993
* Michel - „Părinţii teribili” de Jean Cocteau, regia Andreea Vulpe, 1992 - 1993
* Harap-Alb - „Harap-Alb” de Radu Iţcus după Ion Creangă, regia Grigore Gonţa, 1991 - 1992
* Locotenent Gratze - „Avram Iancu” de Lucian Blaga, regia Horea Popescu, 1991
* Toffolo - „Gâlcevile din Chioggia” de Carlo Goldoni, regia Dana Dima
* Chiriţa, Un străin - „Patrihoţii” după Vasile Alecsandri, regia Mihai Manolescu, 1991
* Bărbat şezând lângă femeia în picioare - „Maşinăria Hamlet” de Heiner Müller, regia Robert Wilson, Ann-Christin Rommen, 1991
* Harry Brewer - „Cine are nevoie de teatru?” de Timberlake Wertenbaker, regia Andrei Şerban, 1991
* Oreste - „O Trilogia Antică” după Euripide şi Seneca, regia Andrei Şerban, 1990
* Toni - „Un anotimp fără nume” de Sorana Coroamă Stanca, regia Sanda Manu, 1987

Piese de teatru regizate

* Cu uşile închise (Teatrul Naţional Bucureşti)
* Adunarea femeilor (Teatrul Tineretului)
* Emigranţii (Teatrul Tineretului)
* Regele Lear (Teatrul Tineretului)
* Visul unei nopţi de vară (Teatrul Valah Giurgiu)

Rating: 
0
No votes yet