Mitzura Arghezi

Mitzura Domnica Arghezi (n. 10 decembrie 1924, Bucureşti) este fiica poetului Tudor Arghezi, a fost deputat român în legislatura 1996-2000 şi în legislatura 2000-2004, ales în judeţul Olt pe listele partidului PRM. În prezent este membru în Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune din partea PRM. De asemenea, Mitzura Arghezi este cunoscută şi ca actriţă. A jucat în peste 100 de piese de teatru şi 17 filme.

Filmografie

* Doi vecini (1958)
* Furtuna (1960)
* Celebrul 702 (1962)
* Anotimpuri (1963)
* Titanic vals (1964) - Gena
* Calea Victoriei sau cheia visurilor (1965)
* La porţile pământului (1966)
* Mihai Viteazul (1970)
* Mihai Viteazul - Unirea (1970)
* Facerea lumii (1971)
* Hyperion (1975)
* Eu, tu şi Ovidiu (1977) - Prezentatoare TV
* Audienţa (1979)
* Grăbeşte-te încet (1981)
* Secretul lui Bachus (1984)
* Secretul lui Nemesis (1985)
* O clipă de răgaz (1986)

Mitzura Arghezi a jucat în piesele de mai sus ! Ea a fost o bună actriţă.

Rating: 
0
No votes yet