Mirela Zeta

Mirela Zeţa (n. 17 august 1982, Bucureşti) este o actriţă româncă, cunoscută pentru interpretarea sa din serialul TV Mondenii.

Filmografie

* Mondenii (2006-prezent) - serial TV
* Restul e tăcere (2008)

Oana Zavoranu

Oana Zăvoranu (n. 16 iunie 1973)[1] este o actriţă, cântăreaţă şi moderatoare de televiziune din România. A urmat Colegiul Naţional I. L. Cargiale şi a absolvit dreptul la Universitatea Titu Maiorescu din Bucureşti.[1] La sugestia unor prieteni, s-a prezentat la un casting ce avea drept scop găsirea unei prezentatoare pentru emisiunea Vară pentru 2, difuzată de postul de televiziune TVR 2.[1] A câştigat competiţia, începându-şi cariera în anul 2000.[1]

Florin Zamfirescu

Florin Zamfirescu, numele la naştere, Gheorghe Florin Zamfirescu (născut 12 aprilie 1949, Călimăneşti, Vâlcea) este un actor, pedagog şi regizor român.

Biografie

Scurtă prezentare biografică

Jorj Voicu

Jorj Voicu (n. 12 iulie 1938, Cluj-Napoca – d. 12 ianuarie 1991) a fost un actor român.

Filmografie

* Faust XX (1966) – Mefisto
* De trei ori Bucureşti (1968) – cetăţean
* B.D. în alertă (1971) – Tureagă
* Comedie fantastică (1975) – Tapirul
* Întoarcere la dragostea dintâi (1981)
* Melodii la Costineşti (1982)
* Rămăşagul (1984)
* Maria-Mirabela în Tranzistoria (1988) – Oache

George Vraca

George Vraca (n. 25 noiembrie 1896, Bucureşti - d. 17 aprilie 1964, Bucureşti) a fost un renumit actor român, unul dintre numele mari ale scenei româneşti. A absolvit cursurile Conservatorului de artă dramatică. S-a remarcat în interpretarea unor roluri principale din repertoriul clasic şi modern, universal şi naţional („Hamlet”, „Visul unei nopţi de vară”, „Cum vă place”, „Neguţătorul din Veneţia”, „Macbeth”, „Richard al III-lea” de Shakespeare, „Din jale s-a întrupat Electra” de Eugen O'Neil, „Vlaicu-Vodă” de Alexandru Davilla, „Fântâna Blanduziei” de Vasile Alecsandri etc.).

Dorel Visan

Dorel Vişan (n. 23 iunie 1937, comuna Tăuşeni, judeţul Cluj) este un actor, director şi poet român. A interpretat peste 40 de roluri în teatru, în cea mai variată gamă, de la Molière la Shakespeare, de la Marivaux la Büchner, iar în film a avut peste 50 de roluri în producţii româneşti şi internaţionale.

Biografie

Gheorghe Visu

Gheorghe Visu (n. 2 iulie 1951) este un actor român de teatru şi film. Rolul său cel mai cunoscut este cel al vagabondului Black Pedro din filmul serial Toate pânzele sus.Actorul a intrat in atentia publicului interpretand rolul bulibasei State,formand un cuplu plin de haz cu Carmen Tănase(Flacarica), din productiile MediaPro Pictures.

Adrian Vilcu

Adrian Vîlcu este un actor român de teatru şi film.

Filmografie

* Saltimbancii (1981)
* Un saltimbanc la Polul Nord (1982)
* Prea tineri pentru riduri (1982)
* Fram (1983) - serial TV
* Racheta albă (1984) - serial TV
* Fără lumini de poziţie (1989)
* Subspecies (1991)
* Liceenii Rock 'n' Roll (1992)
* Începutul adevărului - Oglinda (1993) - Regele Mihai I
* Punctul zero (1996)
* Vreau să trăiesc! (2006)
* Inima de tigan (2007)

Victor Antonescu

Victor Antonescu a fost un actor al Teatrului Naţional din Bucureşti. În 1928 a jucat rolul Maiorului Mura în filmul cu acelaşi nume.

Mircea Veroiu

Mircea Veroiu (n. 29 aprilie 1941, Târgu Jiu - d. 26 decembrie 1997) a fost un actor, scenarist şi regizor român.

Studii

A urmat Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică, pe care îl absolvă în 1970.

Activitate

Pagini

Abonare la Actori RSS