Silviu Stănculescu

* Silviu Stănculescu (n. 24 ianuarie 1932, Timişoara - d. 23 octombrie 1998, Bucureşti) a fost un binecunoscut şi apreciat actor român de teatru şi film. După studiile încheiate la IATC în 1956, începe o lungă carieră de succes atât în teatru (Teatrul de Comedie) cât şi în film (a jucat în peste 40 de filme începând din anul 1960)[1].
* Până la revoluţia din '89, în perioada regimului comunist, a fost - pentru mulţi ani - membru al Marii Adunări Naţionale, precum şi director al Teatrului de Comedie din Bucureşti.

A murit la Spitalul Victor Babeş, unde fusese internat cu diagnosticul de leucemie[2].

Filmografie

* Triunghiul Morţii (1999)
* Mircea (1989)
* François Villon, poetul vagabond (1987)
* Liceenii (1987)
* Trenul de aur (1987)
* Noi, cei din linia intîi (1986) - general sovietic
* Pădurea de fagi (1986)
* Şantaj (1981) - Medic legist Vlase
* Al treilea salt mortal (1980)
* Un om in Loden (1979) - directorul Institutului
* Vlad Ţepeş (1979) - Sava
* Ora zero (1979)
* Acţiunea "Autobuzul" (1978) - agentul Marius Chester
* Revanşa (1978) - Rioşeanu
* Pentru patrie (1978) - Col. Alexandru Anghelescu
* Din nou împreună (1978)
* Manole - Meşter valah (1978)
* Războiul Independenţei (Serial TV) (1977) - Col. Alex. Anghelescu
* Soldaţii victoriei / („Soldati svobody”) ep. 3 (1977)
* Pe aici nu se trece (1975) - Col. Măxineanu
* Paraşutiştii (1972)
* Simpaticul domn R (1969)
* Cerul începe la etajul III (1967) - Mihai
* La patru paşi de infinit (1964)

Rating: 
0
No votes yet