Vasilica Tastaman

Vasilica Tastaman (n. 6 octombrie 1933, Brăila - d. 30 martie 2003, Bucureşti) a fost o actriţă română. A debutat în 1949 pe scena din oraşul său natal. Până în 1961, când s-a numărat printre fondatorii Teatrului de Comedie, a jucat la teatrele Giuleşti şi Bulandra. În 1981 s-a stabilit în Suedia. A fost căsătorită de două ori, cu fostul antrenor de fotbal Emerich Jenei şi actorul Dan Tufaru. Din prima căsnicie are un băiat, Călin Jenei [1]. A fost înmormântată la Oradea, unde trăieşte şi fostul ei soţ Emerich Jenei.

Filmografie

* D-ale carnavalului (1958)
* Telegrame (1959)
* Bădăranii (1960)
* Aproape de soare (1960)
* Post restant (1961)
* Castelanii (1964)
* Vremea zăpezilor (1966)
* Maiorul şi moartea (1967) - Livia
* Cine vă deschide uşa? (1967)
* Vin cicliştii (1968) - Doina
* B.D. în alertă (1970)
* Urmărirea (1971) - serial TV
* Veronica (1972)
* Metamorfoze (1972) - film TV
* Astă seară dansăm în familie (1972) - Mimi
* Dragostea începe vineri (1972)
* Adio, dragă Nela! (1972)
* Veronica se întoarce (1973) - Smaranda
* Păcală (1974)
* Comedie fantastică (1975)
* Eu, Tu şi Ovidiu (1977)
* Grăbeşte-te încet (1981)

Rating: 
0
No votes yet